Orasul Targu Ocna este situat In SV judetului Bacau, Intr-o zona depresionara, la confluenta paraului Slanic cu raul Trotus.
Din punct de vedere geografic, regiunea Targu Ocna este situata la baza versantului estic al Carpatilor Orientali, In zona Surcarpatilor Moldovei. Relieful este accidentat, avand cote cuprinse Intre 400m-600m.

Vizitand orasul Targu Ocna, turistii au posibilitatea de a explora potentialul turistic al zonei limitrofe , care cuprinde numeroase obiective de interes turistic:

Statiunea Slanic Moldova – situata in Carpatii rasariteni (la 530 m. altitudine) , la 18 km. de statiunea Targu Ocna si la 84 km. de Bacau. Statiunea Slanic Moldova, cunoscuta si sub numele de Perla Moldovei, este cunoscuta atat in tara cat si in strainatate pentru apele minerale si peisajele pitoresti.

Apele minerale sunt folosite in tratarea bolilor digestive, de ficat, de plamani, de nutritie si metabolism, a reumatismului , a bolilor cardio-vasculare cat si a bolilor asociate, cum ar fi neurastenia si bolile profesionale.

Partia de ski Nemira Slanic Moldova-Date generale partie ski Slanic Moldova:
– amplasata pe versantul nordic al Muntilor Nemira
– situata in spatele Complexului Cerdac, Slanic Moldova
– partia de schi are o lungime de aprox 1,5 km (1.400 m)
– latimea medie a partiei – 38 m
– dificultate medie-usoara cu o panta medie de 17%
– altitudine punct plecare partie ski – 720 m
– altitudine punct sosire partie ski – 470 m
– dotata cu instalatie de teleschi si nocturna

Barajul Poiana Uzului – este incastrat in faciesul gresiei de Tarcau de la Pivniceri, avand o inaltime de 84 m. si o lungime de 507 m. Lungimea lacului de acumulare este de 3,8 km., suprafata de 334 ha., volumul de 98 mil. m. c. apa si are adancimea de maxima de 64,7 m. Satisface cerintele de apa potabila pentru toate orasele trotusene.

Baza turistica subteran mina salina -Noua si moderna baza de agrement, am plasata in mina Trotus, la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare, tratarea afectinulor respiratorii, reculegere in lacasul sfant al bisericii orodoxe “Sfanta Varvara” si cunoastere in cadrul muzeului sarii.
CARACTERISTICILE MEDIULUI SUBTERAN:
– temperatura intre 12-13 grade
– distanta de la punctul de plecare=3.1 km
– adancimea pe verticala = 240 m
– diferenta de nivel fata de punctul de intrare=136 m
– altitudinea fata de nivelul marii=138 m
– suprafata utila = 8900 mp
– volulmul util = 6100 m3
– inaltimea camerei = 8m

Parcul dendrologic Haghiac – rezervatia forestiera ce cuprinde numeroase specii de plante , in special arbori. Parcul este situat pe Valea Dofteanei la 13 km. nord-vest de Tg. Ocna si la 3 km. de Dofteana.

Palatul si parcul Ghika din Comanesti, realizate in ultimul deceniu al sec.XIX de catre Dimitrie N. Ghika. In prezent gazduieste un muzeu de etnologie si arta.

Castelul familiei Stirbei este situat la 3 km. de Darmanesti , intr-o padure milenara.

Manastirea Bogdana aflata in localitatea Stefan cel Mare, ctitorita in anul 1670;

Biserica Adormirii din Borzesti -Onesti- ridicata in 1493 de catre Stefan cel Mare pe locul legendarului Stejar din Borzesti.

Muzeul memorial George Enescu din Tescani.