Facilitati acvatice interioare

 

  • Piscina interioara cu apa dulce

O piscină încăpătoare, atent îngrijită, cu dimensiune de 10x5metri și o adâncime in linie dreapta de 1,75 metri..

  • Jacuzzi

Hidromasajul este un adevărat răsfăț pentru simțuri, aducând și beneficii considerabile asupra organismului. Este ideal pentru persoane care se luptă cu stresul și caută relaxare.

  • Bazin cu apa sarata

Băile cu apă sărată sunt o adevărată binefacere. Sunt indicate în afecțiuni ale aparatului locomotor de natură reumatismală, traumatică și orotopedică, afecțiuni ale sistemului nervos, afecțiuni genito-urinare.

  • Sauna Finlandeza

În sauna finlandeză temperaturile ajung la 90-100 de grade Celsius. Organismul uman nu suportă mai mult de 42 de grade Celsius, astfel că în cazul acestei saune corpul încearcă să își regleze temperatura dilatând porii epidermei, astfel crescând transpirația, prin care se pierde căldura în exces.

Beneficiile saunei finlandeze – expunerea la temperaturi ridicate creează transpirația abundentă prin care se elimină toxinele

Atunci când organismul este expus la temperaturi foarte ridicate, se creează o stare de febră artificială (hipertermie), care face parte din procesul de vindecare naturală a organismului, stimulând sistemul imunitar prin producerea de globule albe, interferoni și anticorpi.

Cele mai importante beneficii ale saunei finlandeze sunt: revitalizarea pielii și păstrarea elasticității ei, creșterea rezistenței organismului la infecții și viruși, durerile artritei sunt alinate, relaxarea mușchilor, eliminarea toxinelor din organism, accelerarea circuitului sanguin și o stare de bună dispoziție în urma saunei.

Sauna uscată este cea mai eficientă în  ceea ce privește încălzirea cât mai mare. Climatul pe care îl creează permit corpului să suporte mai bine temperaturile ridicate. De altfel, transpirația abundentă permite corpului să se detoxifieze cât mai bine. La intrarea în saună este recomandat un duș la temperatura camerei și hidratare din plin, iar la ieșire se recomandă un duș rece, această alternanță determinând modificări bruște la nivelul sistemului arterial, ceea ce constituie o formă de antrenament excelent pentru motilitatea vasculară.

Beneficiile saunei finlandeze – sauna, un remediu naturist pentru acnee și boli ale pielii

În lichidele secretate de glandele sudoripare în momentul expunerii la temperaturi ridicate, se găsesc și săruri minerale sau substanțe reziduale din organism. În plus, glandele secretă și o proteină bactericidă, care are rolul de a limita dezvoltarea florei bacteriene cutanate, astfel că este o metodă foarte bună de a scăpa de acnee.

Așa cum ceaiurile sudorifice sunt cele mai bune pentru a scăpa de răceală, sauna uscată, care stimulează transpirația abundentă, ajută organismul să se debaraseze fără medicamente se bacteriile și virușii de la nivelul epidermei, dar și de cele de la nivelul căilor respiratorii. Bacteriile nu rezistă la temperaturi între 80-90 de grade Celsius, temperaturile suportate de cei mai mulți oameni. Prevenirea anumitor boli se poate face prin sauna finlandeză.

Un alt beneficiu pe care îl aduce sauna finlandeză este că studii recente au arătat că organismul se comportă în sauna uscată ca atunci când face exerciții cardio. Asta înseamnă că sauna ritmul inimii crește, circulația sangvină se îmbunătățește, așadar are loc accelerarea metabolismului.

Beneficiile saunei finlandeze – întărește sistemul imunitar și accelerează metabolismul